Μενού
Το Καλάθι σας

ΕΠΙΛΕΞΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ

ΕΠΙΛΕΞΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ


Μία επιτυχημένη κατάσβεση με την χρήση φορητού ή τροχήλατου πυροσβεστήρα, εξαρτάται αρχικά από την επιλογή του κατάλληλου πυροσβεστήρα και στην συνέχεια από τις συνθήκες (αέρας, θερμοκρασία περιβάλλοντος κλπ) και τον καλό χειρισμό του χρήστη.

Η επιλογή του κατάλληλου πυροσβεστήρα για την εγκατάστασή μας δεν είναι δύσκολη, αρκεί να γνωρίζουμε τα υλικά που έχουμε στον χώρο μας. 

Οι πυρκαγιές χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την καύσιμη ύλη που καίγεται. Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε τους τύπους των πυροσβεστήρων και σε ποια καύσιμα έχουν κατασβεστική ικανότητα (Με τον όρο καύσιμα εννοούμε οτιδήποτε μπορεί να καεί)


Συνεπώς αν έχουμε π.χ. έναν χώρο γραφείων , έχουμε σίγουρα χαρτιά, πλαστικά , ίσως κάποιο ύφασμα αν υπάρχουν κουρτίνες και σίγουρα ηλεκτρικό εξοπλισμό. Οπότε ο καταλληλότερος πυροσβεστήρας είναι ο ΣΚΟΝΗΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν ένας πυροσβεστήρας είναι ακατάλληλος για χρήση σε μία κατηγορία πυρκαγιάς, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι όχι μόνο δεν είναι ικανός να σβήσει μια φωτιά αλλά μπορεί να είναι και επικίνδυνος να χρησιμοποιηθεί σε αυτήν. Για παράδειγμα ένας πυροσβεστήρας νερού ή αφρού (που έχει βάση το νερό) όχι μόνο δεν έχει κατασβεστική ικανότητα σε έναν ηλεκτρικό εξοπλισμό που καίγεται, αλλά κινδυνεύουμε να πάθουμε και ηλεκτροπληξία αν τον χρησιμοποιήσουμε.

Τέλος πριν καταλήξετε στον πυροσβεστήρα που χρειάζεστε, συστήνουμε να μην έχετε ως κριτήριο επιλογής αν ο πυροσβεστήρας λερώνει ή όχι μετά την χρήση. Μετά από μία φωτιά πάντα έχετε ζημιές..τα κατάλοιπα του πυροσβεστήρα είναι το λιγότερο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που επιλέγεται ένας πυροσβεστήρας αφρού για το αυτοκίνητο χωρίς να γνωρίζουμε την ακαταλληλότητά του για την χρήση αυτή ή φορές που επιλέγεται πυροσβεστήρας διοξειδίου του άνθρακα για ηλεκτρικό εξοπλισμό προκειμένου να μην λερώσει, αγνοώντας ότι αυτό που καίγεται σε έναν ηλεκτρικό εξοπλισμό είναι το πλαστικό μέρος όπου το CO2 δεν έχει κατασβεστική ικανότητα.

Αν ο παραπάνω πίνακας σας βοήθησε τότε πατήστε ΕΔΩ για να δείτε όλους τους πυροσβεστήρες

Αν έχετε ακόμα απορίες επικοινωνήστε μαζί μας και ζητήστε έναν Σύμβουλο Αντιπυρικής Προστασίας για να σας βοηθήσει περισσότερο

Προσοχή: Η χρήση ενός ή περισσοτέρων πυροσβεστήρων δεν διασφαλίζει και την αποτελεσματικότητά τους σε μία πυρκαγιά καθώς μία επιτυχημένη κατάσβεση στηρίζεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων όπως η έγκαιρη επέμβαση από την έναρξη της πυρκαγιάς ,οι κατάλληλες συνθήκες και η ικανότητα των χειριστών.

Σε κάθε περίπτωση αξία έχει πάνω απ'όλα η ζωήΔεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.