Μενού
Το Καλάθι σας

ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ

Οι ηλεκτρικοί πίνακες οποιασδήποτε κατηγορίας είτε τάσης (μέσης,χαμηλής,υψηλής) είτε πίνακες ελέγχου μηχανημάτων κλπ μπορεί κάποια στιγμή εκδηλώσουν κάποια πυρκαγιά για πολλούς λόγους.

  • Κακή συνδεσμολογία
  • Κακή εγκατάσταση
  • Υπερφόρτωση
  • Αστοχία υλικών κ.α.


Η προστασία τους από ένα σύστημα αυτόματης κατάσβεσης είναι υποχρεωτική ώστε η φωτιά που θα ξεκινήσει να μην εξελιχθεί.

Υπάρχουν συστήματα αυτόματης κατάσβεσης που προσαρμόζονται ειδικά σε κάθε εγκατάσταση μικρή ή μεγάλη. Σε έναν χώρο πινάκων μπορούμε να προστατεύσουμε όλο τον χώρο με σύστημα ολικής κατάκλυσης, είτε μόνο τον πίνακα με αυτόνομα συστήματα.


συστήματα ολικής κατάκλυσης αποτελούνται από τοπικό σύστημα πυρανίχνευσης που ενεργοποιείται όταν ανιχνεύσει ταυτόχρονα καπνό και απότομη άνοδο θερμοκρασία στον χώρο (cross zoning) και φιάλη ή φιάλες με κατασβεστικό υλικό που μέσω δικτύου σωληνώσεων διοχετεύουν το υλικό στον χώρο. (βλ.σχέδιο)


Το πλεονέκτημα αυτών των συστημάτων είναι ότι μας δίνουν ειδοποίηση από τα πρώτα δευτερόλεπτα ενός συμβάντος κι'ετσι μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το σύστημα και χειροκίνητα με την πίεση ειδικού κομβίου.

Μετά την ενεργοποίηση και εφόσον επιτευχθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς, δημιουργείται στον χώρο ένα αντιεκρηκτικό περιβάλλον που απαγορεύει την αναζωπύρωση της φωτιάς ή την έναρξη μίας νέας εστίας.

Στα συστήματα αυτά συνήθως χρησιμοποιούμε κατασβεστικά αέρια τύπου clean agents που δεν καταστρέφουν τον προστατευόμενο εξοπλισμό.

Τέτοια συστήματα είναι τα κάτωθι:


Εκτός clean agents κατατάσσονται τα AEROSOL με την απουσία φιαλών και σωληνώσεων να αποτελεί ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα.


Αν θέλουμε να περιορίσουμε το εύρος κατάσβεσης μόνο μέσα στον πίνακα και όχι σε ολόκληρο το δωμάτιο τότε χρησιμοποιούμε άλλες μικρές αυτόνομες συσκευές όπως οι κάτωθι:

Για μικρά ή μεγάλα racks

  • Αμπούλα BONPET: Αυτόνομη συσκευή χωρίς ανάγκη παροχής ρεύματος, μικρού μεγέθους μόλις 28cm Χ 8cm, με 10ετή διάρκεια ζωής χωρίς ανάγκη συντήρησης. Τοποθετείται μέσα στο rack και ενεργοποιείται στους 100-120οC .Δείτε αναλυτικές πληροφορίες


  • Συστήματα ΦΕΙΔΙΑΣ: Με εφαρμογή πρωτίστως στους κινητήρες αυτοκινήτων και στους ηλεκτρικούς πίνακες, μπορεί να εφαρμοστεί και σε στεγανά racks που δεν έχουν ανοιχτές πόρτες ή πλαϊνά με τρύπες. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες 


  • Aυτόματος πυροσβεστήρας AMFE: Για μικρούς χώρους μέχρι 1,6m3 προσφέρει άμεση κατάσβεση χωρίς κατάλοιπα με την τεχνολογία του κατασβεστικού υλικού NOVEC1230 της 3Μ. Το rack πρέπει να είναι στεγανόΔείτε αναλυτικές πληροφορίες Για περισσότερες πληροφορίες ή μελέτη του χώρου σας επικοινωνήστε στο 210-5134619


Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.